Alles wat je wilt weten over Apple telefoons

De iPhone is een smartphone gemaakt door Apple. Het was een van de eerste smartphones die gebruik maakte van een virtueel toetsenbord op het beeldscherm in plaats van een toetsenbord met echte knopjes. De eerste iPhone kwam op 29 juni 2007 op de markt in de Verenigde Staten. Vooralsnog is de iPhone 6, die verscheen op 9 september 2014, de laatst uitgebrachte versie. In totaal zijn er wereldwijd al ruim 700.000 exemplaren van iPhone verkocht zijn.

iOS besturingssysteem
De iPhone serie beschikt over het iOS besturingssysteem. Ditzelfde besturingssysteem wordt ook gebruikt voor Apple TV, iPod Touch en iPad. Het iOS besturingssysteem is de grote tegenhanger van het Android besturingssysteem, dat onder andere gebruikt wordt voor smartphones van Samsung, HTC, LG, Huawei en Motorola. Een bekend kenmerk van iOS is de Apple App Store, waarin gebruikers van iOS gebruikers apps kunnen downloaden voor op hun Apple apparaat. In september 2015 stonden er al ruim 1,4 miljoen verschillende apps in de Apple App Store.

iPhone 6
De iPhone 6 verscheen in twee modelen, het standaardmodel en de iPhone 6 Plus. De eerste variant heeft een 4,7 inch beeldscherm, terwijl de tweede variant een beeldscherm heeft van 5,5 inch. Hiermee zijn beide modellen groter dan de iPhone 5. Wat betreft de opslag kan er gekozen worden voor drie optie: 16GB, 64GB en 128GB. De prijzen waren aanvankelijk respectievelijk 699 euro, 799 euro en 899 euro voor het standaardmodel en 799 euro, 899 euro en 999 euro voor de iPhone 6 Plus. Inmiddels zijn de prijzen ongeveer 50 euro gezakt. Met de aankondiging van de iPhone 6S lijkt een nieuwe prijsdaling in aantocht.