Alles wat je wilt weten over de Samsung Galaxy S6

s6De Samsung Galaxy S6 is de nieuwste Samsung uit de Galaxy S-serie, die bekend staat om zijn high-end smartphones. De Galaxy S6 kwam op 10 april 2015 op de markt in 20 verschillende landen en haalde meteen goede verkoopcijfers. In de eerste maand gingen er 6 miljoen telefoons van dit type over de toonbank, waarmee de Galaxy S6 succesvoller was in de eerste maand dan de Galaxy S5. De Samsung Galaxy S4 verkocht echter nog beter in de eerste maand, namelijk 10 miljoen keer.

Specificaties
De Samsung Galaxy S6 heeft een 5,1 inch beeldscherm en een camera met een resolutie van 16 megapixel. Dit betekent dat er haarscherpe foto’s gemaakt kunnen worden met de Galaxy S6. Er zit gelukkig ook een grote opslagruimte op de Galaxy S6 om al deze foto’s op te slaan. Als consument kun je kiezen tussen 32GB, 64GB en 128GB geheugen. Het is echter voor het eerst bij de Galaxy S-serie niet mogelijk om de opslagruimte uit te breiden door middel van een sd-kaartje. Ook is het niet mogelijk om zelf de batterij te vervangen. Daartegenover staat wel dat de batterij in de Galaxy S6 anderhalf keer sneller oplaadt dan zijn voorganger. Opladen kan onder andere draadloos met behulp van een oplaadpad.

Prijzen
De prijs van de Samsung Galaxy S6 is afhankelijk van het model dat je kiest. Aanvankelijk kostte de 32GB variant 699 euro, de 64GB variant 799 euro en de 128GB variant 899 euro. Inmiddels zijn de prijzen voor de losse toestellen 100 euro gezakt in prijs. Uiteraard is het ook mogelijk om de Samung Galaxy S6 in combinatie met een abonnement af te sluiten.