Hoe kies je een passend telefoon abonnement?

telaanbiedersHet uitzoeken van een nieuw telefoon abonnement is niet eenvoudig. Dit komt met name omdat er zoveel keuzemogelijkheden zijn en niet iedereen zin heeft om uitgebreid verschillende abonnementen te vergelijken. Toch is het belangrijk om enig onderzoek te doen naar de verschillen tussen abonnementen, om te voorkomen dat je onnodig teveel betaalt voor je abonnement.

Bepaal je voorkeuren

Als je een nieuw telefoon abonnement gaat afsluiten, heb je op meerdere gebieden veel te kiezen. Welke telefoon neem je bijvoorbeeld bij het abonnement? Hoeveel belminuten wil je en hoeveel sms’jes? Hoeveel MB’s wil je om te kunnen internetten? Hoe lang wil je dat het abonnement geldig is? En wat is je budget per maand? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen als je een nieuw abonnement gaat kiezen. Niet al deze vragen zijn voor iedereen even belangrijk. Het is wel verstandig om van tevoren je voorkeuren te bepalen. Als je veel moet bellen en altijd gebruik kunt maken van Wifi-netwerken, dan heb je vooral behoefte aan veel belminuten en weinig MB’s. Als je te maken hebt met een laag budget per maand, dan kun je overwegen om een ouder model telefoon te nemen bij je abonnement. Bepaal dus eerst je persoonlijke voorkeuren, dan weet je beter waar je naar moeten zoeken.

Veel verschillende aanbieders

In Nederland zijn er veel verschillende aanbieders van telefoon abonnementen. De bekendste zijn Ben, Hollands Nieuwe, KPN, Simyo, T-Mobile, Tele2, Telfort, Vodafone en Ziggo. Welke aanbieder het beste bij je past hangt onder andere af van je persoonlijke voorkeuren. Sommige aanbieders profileren zich als prijsvechters, terwijl anderen met name adverteren met hun betrouwbare netwerk.